4 lækker, sunde & proteinrige Brownie opskrifter

Fristes du af chokolade? Når vi forsøger at tabe os, er det virkelig svært at modstå det... Men vi behøver ikke opgive det helt! Vi har en sund løsning til dig: hvad siger du til sunde protein brownies?

Vi har forberedt 4 opskrifter på sunde brownies: intet sukker, intet smør, ingen solsikkeolie og ekstremt nærende! De er sunde og lækre og er en god version af traditionelle chokolade brownies!

image

1. Lækre brownies med protein

Ingredienser:

  • 6 bananer

  • 220 g mandel- eller jordnøddesmør

  • 50 g kakaopulver

  • 2 portioner af Shake'n'Shape

  • 160 g chokolade-knapper (efter smag)

Forberedelse:

  1. Forvarm ovnen til 180 °C, og forbered en firkantet eller rektangulær bageplade.

  2. Bland bananer, kakaopulver, Shake'n'Shape protein og mandelsmør til dejen er glat.

  3. Tilsæt chokoladedråber efter smag.

  4. Hæld blandingen i en smurt bageplade og bag i ca. 18-20 minutter.

  5. Server brownies eller afkøl dem til senere. Opbevares i en lukket beholder op til 3-4 dage på et køligt, tørt sted.

 

2. Veganske brownies med sød kartoffel

Ingredients:

  • 4 store spsk mosede søde kartofler (ca. 225 g)

  • 160 ml ahornsirup

  • 120 g jordnøddesmør (eller mandel)

  • 1 tsk vanilje

  • 22 ml olivenolie

  • 50 g kakaopulver

  • 1 knivspids havsalt

  • 1 tsk bagepulver

  • 60 g fuldkornsmel

  • 50 g valnødder (efter smag)

Forberedelse:

  1. Skræl en sød kartoffel, skær den i terninger på 2-3 cm og kog den til den er blød. Tag det derefter ud af vandet, og lad det køle af i et par minutter, og mos det, indtil du får en glat masse.

  2. Placer de mosede søde kartofler i en stor skål og tilsæt ahornsirup, jordnøddesmør, vanilleekstrakt og olivenolie, og bland godt.

  3. Tilsæt kakaopulver, havsalt og bagepulver.

  4. Til sidst tilsættes fuldkornsmel og bland alt sammen, indtil der er dannet en tyk dej.

  5. Læg dejen på en bageplade foret med bagepapir. du kan ofte dekorere med nødder, som du ønsker.

  6. Bages i ca. 30 minutter ved 176 °C, eller indtil brownies kanter ser lidt tørre ud.

  7. Når den er bagt, skal du tage den ud af ovnen og lade den stå i 30 minutter til 1 time, så kagen afkøles.

  8. Brownies kan spises varmt eller kølet. De kan opbevares i op til 3 dage i en lufttæt beholder.

Slimmium tip: Nyd nybagt brownies og en lækker CurcumaLatte. Sammen smager de virkelig guddommeligt!

 

image

3. Sunde brownies med æblepuré

Ingredienser:

  • 125 g fuldkornsmel

  • 5 spsk kakaopulver

  • ¼ tsk bagepulver

  • ¼ tsk natron

  • ¼ tsk havsalt

  • 4 spsk æblepuré

  • 2 spsk olivenolie (eller smeltet kokosolie)

  • 1 spsk ahornsirup (eller honning)

  • 1 tsk vaniljesukker

  • 1 æg

  • 1 spsk mælk efter eget valg

  • lidt stevia (jo mere du giver, jo sødere bliver de)

  • et par dråber chokolade, stykker chokolade

Forberedelse:

  1. Forvarm ovnen til 175 °C.

  2. Bland mel, kakaopulver, bagepulver, natron og salt i en stor skål.

  3. Tilsæt æblepuré, olie, ahornsirup, vaniljesukker, æg, mælk og stevia.

  4. Rør, indtil blandingen er glat.

  5. Hæld dejen på en bageplade med bagepapir.

  6. Pynt med chokolade-knapper eller stykker af chokolade (efter smag).

  7. Bages i 15-18 minutter, eller indtil spidsen af ​​kniven er ren, når du tager den ud af kagen. Pas på ikke at bage den for længe!

  8. Lad det køle af og velbekomment!

Slimmium tip: Vidste du, at CarbBlock EXTREME reducerer kalorier fra måltider med op til 50%* ?! Så forkæl dig selv med disse super velsmagende brownies i løbet af ferien - uden dårlig samvittighed. Nu super tilbud!

 

*[Resultaterne kan variere fra person til person. For at tabe sig er det vigtigt, at spise en varieret kost og have en sund livsstil.]

4. Brownies, der bare smelter i munden

Ingredienser:

  • 125 g 70-80% chokolade (hvis du bruger mælkechokolade, reducer mængden af ​​sukker)

  • 50 g kokosolie ved stuetemperatur (men ikke smeltet)

  • 3 mellemstore æg

  • 100-175 g kokossukker (tilsæt mindre, hvis du skal bruge mælkechokolade)

  • 90 g mandler eller fuldkornsmel

  • 30 g kakaopulver

  • 1 knivspids salt

  • revet mørk chokolade (efter smag)

Forberedelse::

  1. Forvarm ovnen til 180 °C.

  2. Smelt mørk chokolade og kokosolie i et vandbad.

  3. Pisk æg og kokosnødde-sukker sammen, indtil det er skummende og tredobles i volumen. Det tager cirka 5-7 minutter med en elektrisk mixer.

  4. Tilsæt langsomt den smeltede chokolade, mens du pisker ved lav hastighed. Pisk indtil chokoladen er helt indarbejdet.

  5. Fold forsigtigt mandelmel, kakaopulver og salt i æg-chokoladeblandingen og bland det indtil det er glat.

  6. Tilsæt mørke chokoladestykker, hvis det ønskes.

  7. Bages i 18-20 minutter, eller indtil et indsat tandstikker kun kommer med nogle få fugtige krummer (hvis du kan lide mere "bløde" brownies). Bag et par minutter mindre for "halvbagte" fudgy brownies!

  8. Server browniesne varme eller afkølede. De kan opbevares i 3-4 dage i en lukket beholder, på et køligt og tørt sted.

Slimmium tip: Bestil en Shake'n'Shape med hasselnød-smag i dag ! Den kan tjene som en god tilføjelse til at forbedre smagen. Med et højt proteinindhold ligger den godt i maven og give dig en dejlig mæthedsfornemmelse, så du ikke spiser for meget. :)