3 opskrifter med lavt kalorieindhold

Vi har altid fået at vide at spise mindre er nødvendigt for et vellykket vægttab, men...

"Spis mindre" -taktikken kan være en udfordring og der findes alternativer.

image

Undersøgelser har vist, at for at vi kan føle os mætte, er vi nødt til at spise den samme mængde kalorier ved hvert måltid.

Det betyder, at når vi spiser mindre portioner, reducerer vi også vores kalorieindtag. Hvilket er godt for vægttab og fedtforbrænding, men vi begynder måske at blive hurtigere sultne igen og derved begynder at lede efter de søde sager.

Så hvad er en bedre måde at løse dette problem? Spis mad der mætter mere - fødevarer, der har meget mæthed og fylde i dem, men som typisk har få kalorier.

Så i dag har vi valgt 3 nemme frokost opskrifter, du kan lave derhjemme. Stor mæthed, lave kalorier, meget væske-og fiberindhold.

Opskrift 1: Kylling & grøntsager - Let Minestrone

pr. portion = 182 kcal

image

Ingredienser:

  • 2 spsk. oliven olie
  • 1 hvidt løg
  • 100 g kylling bryst
  • 2 stk. selleri
  • 2 gulerødder
  • 200 g grønkål
  • 2 tomater
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 100 g ærter
  • 4 fed hvidløg
  • tør persille
  • tør merian
  • tør basilikum
  • sort peber
  • 400 ml kyllingboullion
  • 100 g fuld hvede pasta
  • frisk persille
  • Salt
Tilberedelse:
  • Finhak løget og lad det simre over medium varme i olivenolie, indtil det bliver let brunt.
  • Tilsæt kyllingebryst og vend i 3 minutter.
  • Hak grøntsagerne og hæl dem i gryden. Omrør, læg låg på og lad det koge i 3 minutter.
  • Tilsæt tomatpuré, finhakket hvidløg og krydderier. Rør konstant over medium varme, indtil krydderierne frigiver deres aroma.
  • Tilsæt den varme kyllingboullion og kog videre.
  • Tilsæt pastaen, reducer varmen til et minimum og kog så længe som angivet på pasta emballagen.
  • Du kan nyde suppen med det samme eller afkøl den og genopvarme den næste dag. Den holder op til 3 dage i køleskabet i en lufttæt beholder.


Opskrift 2: Tomatsuppe

pr. portion = 130 kcal

image

Ingredienser til 3 portioner:

  • 100 g friske tomater
  • 2 spsk. oliven olie
  • 1 løg
  • 1 skalotteløg
  • 1 dåse tomater (hakket)
  • tør basilikum
  • tør timian
  • 4 fed hvidløg
  • sort peber
  • 1 dl grøntsagsboullion
  • Salt
Tilberedelse:
  • Kog en gryde med vand.
  • Vask tomaterne grundigt og lav et lille X i bunden af dem. anbring dem i det kogende vand for 30 sekunder og derefter direkte i iskoldt vand.
  • Tomaterne er nu nemme at flå skrællen af. Hak dem.
  • Finthakket løg og skalotteløg sauteres i en medium varm gryde.
  • Efter eget valg: Tilsæt sødemiddel med lavt kalorieindhold under omrøring, tilsæt derefter hvidløg og krydderierne.
  • Tilsæt alle tomaterne (friskhakket og dem fra dåsen) - Kog i ca. 5 minutter.
  • Tilsæt boullionen og krydre efter smag.
  • Koges videre i 30 minutter.
  • Brug en stavblender til suppen har en cremet konsistens.
  • Du kan nyde suppen med det samme eller afkøl den og genopvarme den næste dag. Den holder op til 3 dage i køleskabet i en lufttæt beholder.



Opskrift 3: Chili, sirup og citron glaseret laks

pr. portion = 140 kcal

image

Ingredienser til 2 portioner:

  • 1 tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. stærk sennup
  • 1 tsk. løgpulver
  • 1 spsk. tamari sauce
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 1/2 citron
  • 2 st. 100 g laksefilet
Tilberedelse:
  • Varm ovnen til 180°C.
  • Pisk cayennepeber, citronsaft, sennep, løgpulver, tamari sauce og ahornsirup i en skål og stilles til side til senere.
  • Placér laksefiletene på bageplade med bagepapir - ca. 4 cm fra hinanden.
  • Pensel den tilsidesatte krydresauce over laksene. Lad det gerne flyde lidt over.
  • skær citronen i 2-6 tynde skiver og læg dem på laksene.
  • Bages i 15-19 minutter.
  • Server med en stor skål grønt salat eller grillede grøntsager.
  • Laksen smager nu bedst samme dag, men den kan pakkes i en lufttætbeholder og nyde den kold til frokosten dagen efter.


Produkter til dig

FORBRÆNDER MAVEFEDT
-67%
Tilbudspris 259,00 kr. Normal pris 777,00 kr.
Se produkt